Stebru realiseert woontoren Zeezicht bij Scheveningse haven

Binnenkort start de bouw van een nieuwe woontoren bij de Scheveningse haven. Stebru ontwikkelt hier Zeezicht, een project met 44 appartementen.

De gemeente Den Haag en Stebru hebben de overeenkomst voor de ontwikkeling van het nieuw woongebouw aan de Hellingweg in Scheveningen vorig jaar getekend. Stebru heeft Zeezicht ontwikkeld in samenwerking met Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek.

De vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht. De bijzondere gevel voorziet de bewoners van een ruim balkon en uitzicht over de havven, zee, duinen en de stad.

De 44 huurwoningen hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 95 m². Op de bovenste drie verdiepingen van het pand zijn de ruimere penthouses gelegen. In de ondergrondse parkeergarage is plek voor 51 auto’s, het dak van de parkeergarage zal worden bedekt met een duinlandschap. In het plan is ook een commerciële (kantoor)ruimte op de begane grond opgenomen.

Nieuw Scheveningen
Zeezicht ligt op de rand van het voormalige Norfolk terrein, op het stuk grond aan de Hellingweg waar antiekhandelaar Vrolijk jarenlang gevestigd is geweest. Op dit terrein zijn reeds een aantal woningen en appartementen gerealiseerd.

Hotels, woningen en visbedrijven
Rond de haven van Scheveningen realiseren verschillende andere ontwikkelaars nog meer nieuwbouwprojecten, zoals het Inntel hotel van VolkerWessels Vastgoed, een woongebouw met 82 appartementen naast de vuurtoren (KondorWessels) en een Moxy hotel met 144 kamers aan de Eerste Binnenhaven (Vastint). VolkerWessels neemt ook de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd voor de visverwerkende bedrijven voor zijn rekening. Op de site van de gemeente Den Haag staat het overzicht van alle ontwikkelingen.

Lego Discovery Center
Verderop in Scheveningen Bad bouwt Stebru momenteel het Lego Discovery Center, op de plek van een voormalig saunacomplex.