Startsein gegeven voor nieuwbouwproject Amstelwijck Park

Op donderdag 17 september is het startsein gegeven voor nieuwbouwproject Amstelwijck Park, waar ongeveer 230 woningen zijn gepland.

Dit woningproject komt op de locatie van het voormalige Refaja ziekenhuis. Onlangs tekenden ABB en de gemeente Dordrecht de overeenkomst. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden in volle gang.

Het Refaja ziekenhuis, later Albert Schweitzer Ziekenhuis locatie Amstelwijck, is al enkele jaren niet meer in gebruik. ABB heeft de locatie aangekocht en heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Dordrecht. Op deze locatie wordt nieuwbouwproject Amstelwijck Park gerealiseerd.

Er komen verschillende type woningen: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen en appartementen. Alle woningen zijn in het middelhoge tot hoge prijssegment. Zeinstra Veerbeek Architecten is verantwoordelijk voor de architectuur. ABB verwacht later dit jaar de eerste conceptbeelden naar buiten te brengen.

ABB verwacht in het eerste kwartaal van 2021 te starten met de verkoop van fase 1. Op de website www.amstelwijckpark.nl is informatie te vinden over het project.