Startschot voor 325 woningen op 33 hectare groen in Leidschendam

Wethouder Bianca Bremer (Leidschendam-Voorburg) heeft woensdag samen met ontwikkelaar Erik Bruns van Schakenbosch, Jan Maatkamp van Thuis in Bouwen en Ivo Zweekhorst van Kroon & de Koning het officiële startsein voor de bouw van deelgebieden Het Lint en De Boomgaard op landgoed Voorlei in Leidschendam gegeven.

Opdrachtgever Schakenbosch, bestaande uit KondorWessels Projecten (KWP) en Borghese Real Estate, werkt samen met gemeente, (landschaps)architecten, aannemers en andere projectbetrokkenen aan Landgoed Voorlei. In totaal komen er op het landgoed 325 woningen, verdeeld over 9 verschillende deelgebieden. Kroon & de Koning en Thuis in Bouwen zijn verantwoordelijk voor de realisatie van het plan.

Wethouder Bianca Bremer: ‘’Ik ben heel blij dat na tien jaar samenwerking de bouw is gestart. Ik feliciteer de kopers. Wie kan er nou zeggen dat hij straks woont op een prachtig groen landgoed. Er komen hier 325 gevarieerde woningen en appartementen: een mooi aanbod voor toekomstige bewoners én voor de gemeente een aanwinst.”

Erik Bruns van KWP: “Er komen 325 woningen op maar liefst 33 hectare groen. Omgerekend maar liefst 1 000 m² groen per woning. Dat is landgoed Voorlei, een unieke woningbouwopgave. We zijn trots dat we na jaren voorbereiding nu de realisatie van de eerste fase met kopers en projectbetrokkenen vieren. De komende jaren wordt het hele gebied omgeturnd naar een hoogwaardig woongebied.”