Start bouw van 77 woningen in Homestead in Nijmegen-Noord

Donderdagmiddag heeft de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst het startsein gegeven voor de bouw van wijk Homestead in in het gebied De Dijkzone van de Waalsprong in Nijmegen-Noord.

Het project van gebiedsontwikkelaars VanWonen en BPD | Bouwfonds bestaat uit 77 ruime woningen in een grote diversiteit. Janssen de Jong Bouw realiseert de nieuwe wijk De eerste opleveringen starten naar verwachting begin 2025.

Wonen op een terp

Homestead wordt een nieuwe wijk in Nijmegen-Noord met 55 grondgebonden woningen en 22 appartementen in het groene en uitgestrekte uiterwaardenlandschap en op een nieuw aangelegde terp. Het programma omvat hoekwoningen, rijwoningen en een klein appartementencomplex met twee- en driekamerappartementen en één penthouse.

Energiezuinig en duurzaam

Alle woningen in Homestead worden energiezuinig en duurzaam gebouwd en krijgen goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie en warmteterugwinunits. In het verkeersluwe, besloten binnenhof zijn kleine hoogteverschillen, waardoor geparkeerde auto’s zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken. Wadi’s zorgen voor de opname van regenwater en bomen zorgen voor koeling. Daar waar mogelijk worden voorzieningen gemaakt voor bijvoorbeeld insecten, egels, vogels en vleermuizen.

Stedelijke architectuur

Door toepassing van stedelijke baksteenarchitectuur ligt het plan van Zecc Architecten als een sculpturale ‘rots’ in het uiterwaardenlandschap. De woonkamer van de eengezinswoningen bevindt zich op de eerste verdieping. Met grote raampartijen direct aan een terrastuin geniet je hier van het prachtige uitzicht.