Start bouw 65 sociale huurappartementen in Hilversum

BAM Wonen is in opdracht van Dudok gestart met de bouw van 65 sociale huurappartementen en 66 parkeerplaatsen in de wijk Anna’s Hoeve in Hilversum

De appartementen worden gerealiseerd aan de voet van Anna's berg aan de rand van Hilversum. De woonoppervlakten van de appartementen variëren tussen de 59m2 en 83m2. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De gebouwen zijn drie en vier verdiepingen hoog en worden door een loopbrug met elkaar verbonden. Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast in de energiezuinige woningen. Zo komen er zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp in combinatie met droge koelers.

Groen
Theo Verburg Architecten heeft in het ontwerp rekening gehouden met het groen in de omgeving. Dit wordt als het ware opgenomen in het binnengebied, waarbij de kop van het gebouw het park aan de noordzijde begrenst. Daarnaast zijn de appartementen dusdanig gepositioneerd dat ze vrijwel allemaal uitzicht hebben op het groen. De oplevering van het project is gepland in het najaar van 2022.