Stadswaarde ontwikkelt woontoren voor jongeren en doorstromers in Zoetermeer

Vastgoedontwikkelaar Stadswaarde is met haar project SAM de winnaar geworden van de selectieprocedure voor een nieuwe woontoren aan de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer (Cadenza II).

De nieuwe woontoren, naar een ontwerp van MOKE Architecten, zal een hoogte krijgen van 70 meter en biedt met 230 appartementen woonruimte voor jongeren en doorstromers. In het laagbouw gedeelte worden 60 woningen voor jongeren onder de 28 jaar gerealiseerd. Daarmee levert Stadswaarde een belangrijke bijdrage aan de woningbehoefte voor deze doelgroep. De toren zal daarnaast bestaan uit 170 huur- en koopwoningen in de vrije sector. Ook komt er 800 m2 aan voorzieningen.

Beoogd belegger van de huurwoningen is Syntrus Achmea Real Estate & finance. Met het aanbod richt Stadswaarde zich op doorstromers binnen de gemeente Zoetermeer, mensen die graag in de buurt van het centrum willen wonen en een woning in de omliggende wijken achterlaten voor jonge gezinnen. Alle gemakken op loopafstand en een prachtig uitzicht over de stad.