Stadgenoot: 190 huurwoningen op Oostenburg Amsterdam

Woningcorporatie Stadgenoot en Heijmans hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het realiseren van 190 huurwoningen op kavel 6 van Oostenburg in Amsterdam.

 

Het gaat om 160 studio-woningen voor jongeren en 30 sociale huurwoningen voor ouderen. Het project heeft een waarde van meer dan €20 mln.

Met het project creëert Stadgenoot extra woonruimte en een gezonde woon- en leefomgeving voor uiteenlopende doelgroepen aan de oostzijde van het centrum in Amsterdam. Beide partijen werken het project samen verder uit in de komende maanden. In het project wordt rekening gehouden met groenbeplanting en inrichting van gezamenlijke buitenruimtes.

Naar verwachting start de bouw van de 190 woningen in het tweede kwartaal van 2021.

Al eerder sloten Heijmans en Stadgenoot een overeenkomst voor het realiseren van 97 sociale huurwoningen voor jongeren en 54 huurwoningen in het middensegment op kavel 2 van Oostenburg. De oplevering van die woningen is eind dit jaar.

In totaal worden in opdracht van Stadgenoot 562 woningen op Oostenburg gebouwd: 317 sociale huurwoningen voor jongeren, 87 sociale huurwoningen voor ouderen, 109 middensegment huurwoningen, 23 vrije sector huurwoningen en 26 koopwoningen.