Sociale woningen op De Glasfabriek in Schiedam

Op 23 maart hebben Woonplus en Glasfabriek (een samenwerking tussen Dudok Real Estate en Blauwhoed) de intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van circa 210 sociale huurwoningen op De Glasfabriek in Schiedam.

Deze stap is voor partijen essentieel om te komen tot een gezonde, groene en levendige buurt waar wonen, werken en recreëren samen komen.

De Glasfabriek neemt een bijzondere plek in binnen Schiedam. Niet alleen door de omvang van het fabrieksterrein – maar  liefst 6,5 hectare – maar  ook door de rijke historie. Op deze plek werden meer dan een eeuw lang miljarden glasconserven geproduceerd voor de voedings- en drankenindustrie.

De ontwikkelaars, Dudok Real Estate en Blauwhoed, zien vele kansen om dit gebied te ontwikkelen tot een duurzaam woon- en werkgebied. Mét behoud van het industriële karakter én toevoeging van veel groen. Zodat het gebied in welzijn, beleving en functie integraal onderdeel gaat worden van de metropool Rotterdam. Woonplus is een middelgrote woningcorporatie in Schiedam.

Naast een openbaar park, bedrijfsruimte en horecagelegenheden zullen er circa 700 woningen gerealiseerd worden met een brede mix aan sociaal, middelduur en vrije sector woningen. Voor starters, senioren, gezinnen, alleenstaanden en tweeverdieners. Binnen deze segmenten is het de ambitie van De Glasfabriek om in een diversiteit aan woonvormen een betaalbare plek te bieden voor bewoners van jong tot oud.