Shurgard bouwt pand in Nieuwegein om tot storagecentrum

Shurgard, de grootste ontwikkelaar, eigenaar en exploitant van self-storagecentra in Europa, heeft een bouwvergunning voor een ontwikkelingsproject in Nieuwegein verkregen. De projectkosten worden geschat op € 8,7 mln.

Het verwachte vastgoedrendement op de eindvervaldag bedraagt volgens Shurgard 9%. Het project bestaat uit een perceel grond, samen met een bestaand gebouw, dat wordt verbouwd tot een self-storage center. Het pand van 4.500 m² wordt naar verwachting in 2024 opgeleverd en bestaat uit 600 beveiligde self-storage-units.

Het nieuwe gebouw op eigen grond is een aanvulling op de twee bestaande nabijgelegen storage centers van Shurgard. De gezamenlijke omvang van de drie gebouwen zal na verbouwing bestaan uit ruim 1.900 eenheden, wat het meteen één van de grootste self-storage-centers van Nederland maakt.

Shurgard heeft momenteel vijf vastgoedobjecten in Nederland  in ontwikkeling: Amsterdam Portsmuiden (7.500 m²), Nieuwegein, waarvoor zojuist de vergunning is verleend (4.500 m²), een pand gelegen in de regio Den Haag (2.800 m², een pand in de metropoolregio Amsterdam (4.100 m²) en een project in Amsterdam Noord (5.400 m²). De projecten worden tussen eind 2023 en 2025 opgeleverd.

Shurgard is de grootste aanbieder van self storage in Europa. Het bedrijf bezit en exploiteert 273 faciliteiten voor zelfopslag, in totaal 1,4 miljoen netto verhuurbare m² in Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland, België en Denemarken.