Shell vertrekt uit Rijswijk

Shell gaat zijn kantoor en onderzoeks- en opleidingsfaciliteit in Rijswijk sluiten. De gemeente Rijswijk gaat met Shell en lokale parters op zoek naar een nieuwe invulling van de panden.

Binnen een paar jaar gaat Shell terug van vier naar drie kantoorlocaties in Nederland, naast het hoofdkantoor in Den Haag zijn dat Rotterdam en Amsterdam. 

De divisie Projects & Technology is gevestigd in een bijna 28.00 groot gebouw aan de Kleiweg 40-42 op Plaspoelpolder, vlakbij station Rijswijk. Dit kantoor - Alaska Building genoemd - is in 2010 in opdracht van Shell Real Estate ontwikkeld door RoyalHaskoningDHV. Het personeel uit 6 kantoren in Rijswijk werd onder een dak gebracht. Het werd in 2014 aangekocht door MMZ Properties, voor een bedrag van ruim € 54 mln. Verder is er een onderzoekscampus aan Kessler Park 1.

Volgens lokale media werken er in totaal 2000 à 2500 mensen voor Shell in Rijswijk, van de 10.000 totaal in Nederland. Eerder dit jaar maakte Shell al bekend dat er in Rijswijk en Amsterdam honderden banen worden geschrapt.

De gemeente en de lokale bedrijfsvereniging zijn optimistisch over de nieuwe mogelijkheden die nu ontstaan in de Plaspoelpolder.

Laatste nieuws

Evenementen