Servatius in zee met BAM Wonen en Van Wijnen in wijk Mariaberg in Maastricht

Woningcorporatie Servatius gaat samen met BAM Wonen en Van Wijnen in de wijk Mariaberg 115 woningen renoveren en ook 136 appartementen en 2 woon-werkwoningen bouwen.

Hiervoor onthulden wethouder Gert-Jan Krabbendam, Frans Fonteijn van BAM Wonen, Patrick Ubags van Van Wijnen en Vivian Eussen van Servatius het bouwdoek aan de Ruttensingel.

Met steun van de provincie Limburg zijn de Gemeente Maastricht en Servatius samen met hun bouwpartners aan de slag in de wijk Mariaberg. De voor fietsers en voetgangers bestemde Blauwe Loper moet zorgen voor een nieuwe fiets- en wandelverbinding. Zodat de buurten Trichterveld, Mariaberg en Blauwdorp onderling verbonden worden. De Blauwe Loper is tevens een nieuwe verbinding naar de binnenstad.

In de omgeving van de Gildenweg en Weryweg zorgt BAM Wonen ervoor dat 115 woningen van een energielabel D naar een label A gaan. De woningen worden door de renovatie energiezuiniger, veiliger en comfortabeler. Ook de buitenzijde wordt aangepakt zodat het geheel een mooie uitstraling heeft. De bewoners kunnen straks genieten van hun vernieuwde huis. Door onder andere de isolerende maatregelen gaat het energieverbruik omlaag en dat scheelt de bewoners in de portemonnee.

Van Wijnen start in het najaar met de bouw van 135 huurappartementen, 2 woon-werkwoningen en een maatschappelijke ruimte voor bewoners. De sloop is nagenoeg afgerond waarbij het terrein nu in volle omvang zichtbaar is. Achter de schermen wordt door Jo Janssen Architecten, Laura Piovan en supervisor Frans Ziegler de laatste hand gelegd aan de ontwerpen.