Segro Logistics Centre Schiphol opgeleverd in Hoofddorp

Segro, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, meldt de oplevering van Segro Logistics Centre Schiphol.

Het gaat om een warehouse van ruim 17.000 m² op Schiphol Trade Park in Hoofddorp, gezamenlijk ontwikkeld met en gebouwd door Aan de Stegge Twello. Gefco Forwarding is de eerste huurder die dit gebouw in gebruik neemt.

Het warehouse bestaat uit twee units, waarvan de eerste unit van ruim 9300 m² is verhuurd aan Gefco Forwarding. Deze wereldwijd opererende logistieke dienstverlener richt zich op complete supply chain oplossingen voor diverse branches. Gezien de ligging nabij Schiphol, is dit nieuwe warehouse zeer geschikt voor hun internationale werkzaamheden.

Naast de unit van Gefco, is er een tweede deel beschikbaar van ruim 7800 m². Vanwege de diverse faciliteiten, zoals de mogelijkheid voor koeling, de optimale veiligheid van goederen en de nabijheid van de luchthaven, is de locatie geschikt voor uiteenlopende branches. Denk hierbij aan de farmaceutische industrie en bedrijven die veel werken met luchtvracht.

Het nieuwe pand krijgt het Breeam Excellent-certificaat, wat betekent dat er is gewerkt aan vele manieren om het pand duurzaam en toekomstbestendig te maken. Gebruik van energie en materialen worden bijvoorbeeld gemonitord, waardoor er waar nodig bijgestuurd kan worden om dit efficiënter te maken. Er wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag, het energieverbruik is laag, en er is een duurzaam lichtplan ingezet met zoveel mogelijk dag- en LED-licht.

Segro wordt bij de verhuur van Segro Logistics Centre Schiphol geadviseerd door 1530 Real Estate.

img
Redacteur
Profiel