Sectie5 koopt winkelcentrum in Etten-Leur

Sectie5 koopt winkelcentrum Molenpassage in Etten-Leur, ten behoeve van haar beleggingsfonds S5 Forum Fonds.

Het winkelcomplex van 3.100 m² is in 2016 gerealiseerd en bestaat uit acht winkels en een onderliggende parkeergarage met 100 parkeerplaatsen. De Molenpassage huisvest een Dirk supermarkt (2.000 m²), Dirck III slijterij, Kruidvat, Van Disseldorp de Echte Bakker, Kaasgenoten, Beekers Groente en Fruit en Van Boxtel Hoorwinkels.

Sectie5 koopt het winkelcentrum van Van der Vorm Vastgoed Groep. Een private vastgoedonderneming gevestigd in Rotterdam en België met een (inter)nationale vastgoedportefeuille bestaande uit woningen, kantoren en winkels. Daarnaast ontwikkelt Van der Vorm Vastgoed ten behoeve van de eigen portefeuille. Van der Vorm Vastgoed Groep belegt in vastgoed in Nederland, Frankrijk, Engeland en Polen.

Het winkelcentrum wordt toegevoegd aan het S5 Forum Fonds van Sectie5, dat recent nog werd uitgebreid met acquisities in Zutphen en Hardenberg. Sinds de oprichting van S5 Forum Fonds in 2019 zijn er drie emissies succesvol voltekend. De portefeuille bestaat met de nieuwe acquisitie uit elf objecten, naast Etten-Leur gelegen in Leeuwarden, IJsselstein, Valkenswaard, Vaals, Mierlo, Hoogeveen, Ede ,Velp, Hardenberg en Zutphen. S5 Forum Fonds is het 19e supermarkt gerelateerde vastgoedfonds (en het eerste supermarkt gerelateerde groeifonds) dat Sectie5 in samenwerking met Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen heeft geïntroduceerd.

Lexence en Rechtstaete stonden Sectie5 juridisch en fiscaal bij. Van der Vorm Vastgoed Groep is bij deze transactie begeleid door Houthoff en McDevit