Scotch & Soda en ook Wibra aangeslagen door corona

Kledingketen Scotch & Soda maakte slechte cijfers bekend, maar blijft winkels openen.

Afgelopen week maakte kledingketen Scotch & Soda de cijfers over zijn gebroken boekjaar bekend: de omzet daalde met 12 procent naar 291 miljoen, het verlies bedroeg 160 miljoen. De Amsterdamse multinational kon dit voorjaar het hoofd boven water houden met een lening van 15 miljoen en een kredietlijn van nog eens 15 miljoen.

Wibra België is failliet, maar er komt een doorstart voor 36 van de 81 winkels. De meer dan tweehonderd winkels in Nederland zijn succesvoller en draaien gewoon door.

‘Helaas zijn al onze filialen op dit moment gesloten’, meldt de Vlaamse website van Wibra. Omdat de winkel online gewoon nog open is, volgt daar geen toelichting op.

Wibra België draaide al niet best en plannen voor een reorganisatie waren al in de maak. De Wibra’s in Nederland en België maken deel uit van een in Nederland gevestigde holding.

Scotch & Soda heeft 33 winkels in Nederland en nog eens 216 in tientallen andere landen, onder meer 37 in de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er wereldwijd 8000 verkooppunten in warenhuizen die het merk verkopen.

Ondanks de resultaten gingen ook het afgelopen halfjaar nieuwe filialen open in Maastricht, Bonn, Austin (Texas) en East Rutherford (New Jersey).