Scapino koerst op verhuizing en transformatie in Deventer

Scapino verruilt op termijn haar winkel in het centrum van de Deventer voor een nieuws locatie in de IJsselstad. Op de plek van de bestaande winkel komen appartementen, zo meldt dagblad De Stentor. 

De winkel van Scapino bevindt zich nu nog op de Lange Bisschopstraat 6 in Deventer.  RE-Z Ontwikkeling (het vastgoedbedrijf van Scapino en Ziengs) en de gemeente Deventer onderzoeken de herontwikkeling van de locatie naar 25 woningen, waaronder een optopping met twee woonlagen.

De snelgroeiende kledingwinkelketen is er uit haar jasje gegroeid. Voor de gemeente Deventer biedt de verhuizing van Scapino een kans om het deel van het centrum rondom het Grote Kerkhof verder te verfraaien en te verlevendigen. Onder voorwaarden is de gemeente bereid om me te werken naar herbestemming van het pand naar een woonfunctie. 

Wanneer Scapino verhuist naar een andere locatie in Deventer is nog niet duidelijk. Winkelcentrum De Boreel, dat kampt met de nodige leegstand, wordt daarbij genoemd als nieuwe plek, al houdt de winkelketen ook een nieuwe plek in de historische binnenstand in het achterhoofd. 

Omvangrijke vastgoedportefeuille

Naast het (ver)bouwen van de meer dan 170 Scapino en meer dan 80 Ziengs Schoenen winkels heeft RE-Z ontwikkeling een omvangrijke vastgoedportefeuille van woningen, kantoren en winkels door heel Nederland en ontwikkelt daarnaast onroerend goed voor eigen portefeuille, voor gemeenten of (particuliere) beleggers.

Laatste nieuws

Evenementen