Ruud Joosten nieuwe beoogde topman van BAM

Ruud Joosten is voorgedragen als nieuwe topman van BAM

Joosten (55) is nu nog operationeel directeur bij AkzoNobel. Joosten heeft altijd in de verf gezeten, sinds hij na zijn studie bedrijfskunde aan de VU in Amsterdam in dienst trad bij Sigma coatings.

Joosten startte in 1996 bij AkzoNobel als marketingdirecteur. Hij kwam van Petrofina (het huidige PPG), waar hij zijn loopbaan in 1988 begon. Bij AkzoNobel bekleedde Joosten managementfuncties in verkoop en marketing en werd hij in 2006 directeur van Decorative Paints North and Eastern Europe. Hij speelde een belangrijke rol bij de integratie van ICI na de overname in 2007 en verbeterde de organisatie en de winst van de Pulp and Performance Chemicals-divisie van 2011 tot 2013. In 2013 trad hij toe tot het Executive Committee en werd verantwoordelijk voor de business unit Decorative Paints.

Frans den Houter, die optrad als interim-voorzitter, zal na de officiële benoeming van Joosten weer teruggaan naar zijn functie van financieel directeur. De benoeming van Joosten moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders, voor wie een bijeenkomst in de pen zit op 24 augustus.