Rustige week op logistieke markt

Week 42 van 2022 is een rustige week op de beleggingsmarkt voor logistiek en bedrijfsruimte. De grote transacties konden worden teruggeleid naar de beleggingsmarkt voor kantoren.

In de regio Amsterdam kocht Synvest zijn tweede kantoorpand in deze maand aan de Daalwijkdreef 25–47, waarvoor volgens het Kadaster € 8,15 mln betaald zou zijn. Eerder deze maand kocht Synvest al het kantoor aan de Beechavenue 30–50 op Schiphol-Rijk. Het pand aan de Daalwijkdreef met een totaal oppervlakte van 4850 m² staat aan de rand van Amsterdam Zuidoost en zal voor het leeuwendeel in gebruik genomen worden door flexibele kantooraanbieder Element Offices.

In Utrecht werd het iconische kantoorgebouw aan de Orteliuslaan 1051 verkocht aan de Franse partij MNK. Het kantoor, dat voor het grootste deel is verhuurd aan accountants- en adviesorganisatie Mazars, is 2176 m² groot.  Het is volgens het Kadaster voor een bedrag van € 8,17 mln verkocht door Neddex Vastgoedfondsen, dat commercieel werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

In de PropertyNL-datasheet van week 42 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.