Ruim tweehonderd sociale- en middeldure huurwoningen op NDSM-terrein Amsterdam Noord

G&S& en de Alliantie Ontwikkeling hebben een overeenkomst getekend voor BuurtHaven, een bouwproject met in totaal 207 sociale en middeldure huurwoningen.

In het bouwplan wordt wonen gecombineerd met sociale functies voor de buurt, waarbij een groen gemeenschappelijk hof en een buurtkamer de verbindende rol krijgen. Bijzonder is ook de verdeling van de woningen, waarbij tenminste vijftig woningen zullen worden bewoond door (vitale) ouderen verspreid over de gebouwen. Volgens de ontwikkelaar ontstaat er zo een mooie mix van leeftijden die naast elkaar wonen. Tot nu toe wordt de NDSM-werf vooral bewoond door Amsterdammers tussen de twintig en veertig jaar

BuurtHaven ligt tussen de NDSM-straat, de Werfstraat en de Mt. Lincolnweg. Workshop Architecten heeft in haar ontwerp gekozen voor een ensemble van vijf verschillende gebouwdelen. Met een knipoog naar de historie hebben alle gebouwen een opvallend detail in het metselwerk, welke verwijst naar de herkenbare oorspronkelijke oranje/bruine baksteen op de voormalige NDSM-werf. Ook krijgt BuurtHaven een ondergrondse gebieds-WKO die niet alleen de 207 woningen en voorzieningen van energie voorziet, maar ook alle toekomstige projecten op de NDSM-werf voorziet van duurzame warmte- en koude energie gecombineerd met stadsverwarming. Oplevering is voorzien in 2027.

img
Redacteur
Profiel