Royal Properties Group koopt SebaldInvest

De Royal Properties Group koopt het 51%-belang in SebaldInvest per 1 januari 2020 van Sebald Holding, de onderneming van Hedde Stegenga (CEO) en Juul Derks (CIO).

SebaldInvest was een joint venture tussen de partijen sinds 2010. SebaldInvest heeft in de jaren 2014-2017 circa 25 aankooptransacties ter waarde van ruim € 250 mln en enkele verkopen ter waarde van bijna € 100 mln gerealiseerd voor verschillende partijen, waaronder met name de Royal Properties Group. Vanaf 2018 brak een periode van stabilisatie aan, waarin de aangekochte portefeuille is geoptimaliseerd. De vennootschap krijgt een nieuwe naam: RPG Asset Management.

De Royal Properties Group bedankt Hedde Stegenga voor zijn jarenlange grote en professionele inzet bij het opbouwen van haar portefeuille. Hedde Stegenga, CEO en oprichter van SebaldInvest, bedankt de Royal Properties Group en het SebaldInvest team voor de succesvolle jarenlange samenwerking: 'De visie, durf en financiële capaciteit van de Royal Properties Group heeft tot een succesvolle aankoopstrategie in de opwaartse markt in Nederland geleid'.

Met de aankoop van het 51%-belang in SebaldInvest neemt RPG de Nederlandse vastgoedactiviteiten geheel in eigen beheer. De Royal Properties Group verwacht een verdere groei van de vastgoed- en ontwikkelingsportefeuille te gaan realiseren.

De Royal Properties Group is een private internationale ontwikkelende vastgoedbelegger met een Nederlandse achtergrond. In Nederland, België en diverse andere landen in Europa bevindt zich een uitgebreide en diverse vastgoedbeleggings- en ontwikkelingsportefeuille.