Round Hill koopt 821 huurwoningen in Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en Deventer

Round Hill Capital heeft 821 huurwoningen in Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en Deventer en twee kantoren met herontwikkelingpotentie aangekocht.

De acquisitie bestaat uit veertien objecten, waarvan twaalf getransformeerde voormalige kantoren. De objecten liggen in binnenstedelijke gebieden. Het woningaanbod voorziet volgens Round Hill in de sterke en toenemende vraag naar betaalbare woningen in middelgrote steden. De portefeuille bestaat daarnaast uit twee kantoren die zich lenen voor herontwikkeling naar woningbouw.

Deze aankoop is de eerste investering van een nieuwe joint venture tussen Round Hill Capital en een staatsinvesteringsfonds uit het Midden-Oosten. De partijen hebben € 500 mln beschikbaar om te investeren in circa tweeduizend huurwoningen in specifieke gebieden in Nederland. Round Hill is sinds 2014 actief op de Nederlandse huurwoningmarkt. Afgelopen voorjaar werden meer dan 9.000 woningen verkocht aan Heimstaden voor een bedrag van € 1,39 mrd. 

Round Hill Capital werd bij de transactie geadviseerd door Greenberg Traurig, Deloitte en SGS Search. De verkoper, het bedrijf dat de activa heeft herontwikkeld, werd bijgestaan door EY Mergers & Acquisitions, AKD, VBC Notarissen en Loor Legal.

 

img
Redacteur
Profiel