Roc verduurzaamt DCMR-gebouw in Schiedam

Het DCMR-gebouw in Schiedam heeft het Breeam In-Use Excellent-certificaat behaald en een sprong gemaakt naar energielabel A++.

Roc Vastgoed, eigenaar van het DCMR-gebouw in het gebied Schieveste op de grens van Rotterdam en Schiedam, het kantoorgebouw aan de Parallelweg 1 in Schiedam verduurzaamd. Het gebouw, dat al bijna tien jaar volledig in gebruik is van DCMR Milieudienst Rijnmond, verwierf onlangs het Breeam In-Use Excellent certificaat en heeft nu energielabel A++.

Bij de start van de ontwikkeling van het kantoorgebouw in 2006 is al ingezet op duurzaamheid passend bij de visie van zowel de gemeente Schiedam als van DCMR Milieudienst Rijnmond. Bij de oplevering in 2010 had het kantoorgebouw dan ook energielabel A, een WKO-installatie, gescheiden afvalinzameling en -verwijdering, regenwaterbuffering, waterbesparend sanitair en monitoring van duurzaam gebruik. De verduurzamingsstap die nu is gemaakt is gericht op energieopwekking door zonnepanelen, verbetering van bestaande installaties en initiatieven gericht op ecologie. Hiermee is een Breeam-score van 0% naar bijna 70% gerealiseerd.