Retailfonds Syntrus Achmea: bezettingsgraad naar 98%

Het Achmea Dutch Retail Property Fund van Syntrus Achmea veert na een moeilijk coronajaar weer op. Het retailfonds heeft de afgelopen periode voor bijna 15.000 m2 nieuwe huurcontracten afgesloten en bestaande contracten verlengd.

De gemiddelde looptijd van de contracten stijgt daarmee van 3,8 naar 4,7 jaar. De bezettingsgraad klimt naar 98%. “De focus op de beste binnensteden en sterke foodgerichte wijkcentra die wij 2019 hebben ingezet, betaalt zich nu uit”, zegt fondsmanager Peter Koppers.

Aan de Grote Marktstraat in Den Haag zijn de huurovereenkomsten met C&A (6.100 m²) en Amazing Oriental (920 m²) langjarig verlengd. Vorig jaar gingen Hommerson Casino’s en Basic Fit hen voor. In het Rotterdamse Lijnbaangebied zijn nieuwe huurovereenkomsten gesloten met modeformule Vans voor een nieuwe brandstore en met Zumo Fashion. En met Inditex werden verlengingen overeengekomen in winkelcentrum Zuidplein (Zara) en Haarlem (Bershka). In de ontwikkelportefeuille is de herontwikkeling van House Modernes (12.500 m²) in Utrecht afgerond. Het mixed-use object is volledig verhuurd. Met de oplevering van House Modernes bestaat het retailfonds volledig uit exploitatieobjecten.

Syntrus verwacht dat na de pandemie de beste winkelsteden het snelst aantrekken. “Ondanks de negatieve effecten van de coronacrisis op de fysieke winkelmarkt en de structurele trends met betrekking tot e-commerce, staat ons fonds er goed voor”, zegt Peter Koppers. “Juist op de beste locaties in de beste steden zijn fysieke winkels erg relevant voor retailers om naast het creëren van een transactiepunt ook de gewenste merkbeleving over te brengen op consumenten.”

img
Redacteur
Profiel