Rebo Groep stoot verzekeringsportefeuille af

Rebo Groep heeft haar verzekeringsportefeuille verkocht aan Mandaat & Partners. Daarmee gaat de Rebo Groep zich volledig concentreren op de vastgoedactiviteiten.

Rebo Groep heeft haar verzekeringsportefeuille verkocht aan Mandaat & Partners. Daarmee gaat de Rebo Groep zich volledig concentreren op de vastgoedactiviteiten.

Met de verkoop van Rebo Hypotheken en Verzekeringen gaat dit onderdeel verder onder de naam Rebo & Partners. Afstoten van de verzekeringstak past binnen de visie van Rebo Groep om een gespecialiseerde totaalaanbieder te zijn op het gebied van vastgoed.

Binnen de Rebo Groep zijn gespecialiseerde bedrijven actief, die in het midden en oosten van het land diensten aanbieden op het terrein van vastgoedbeheer, VvE-management, woningmakelaardij, bedrijfsmakelaardij en Valuation & Research. Rebo Groep telt zeven kantoren in haar werkgebied, heeft zo’n 75 medewerkers en werkt voor tal van professionele opdrachtgevers, zoals woningcorporaties, institutionele beleggers, pensioenfondsen en middelgrote particuliere beleggers.

Naast de vastgoedbedrijven had Rebo tot voor kort ook een financieel dienstverlener binnen de groep: Rebo Hypotheken en Verzekeringen. Met de overdracht van de verzekeringsportefeuille aan Mandaat & Partners is de ontwikkeling van dit bedrijfsonderdeel gewaarborgd.

Algemeen directeur Marleen Kranenburg: 'Ons hypotheek- en verzekeringsbedrijf was altijd een succesvol bedrijfsonderdeel en had zeker raakvlakken met onze vastgoedactiviteiten. Maar mede met het oog op de steeds strengere regelgeving zien we onvoldoende ontwikkelingsmogelijkheden binnen de Rebo Groep. Het past niet binnen onze vastgoedstrategie om de benodigde groei en verdere ontwikkeling te realiseren. Dan is het verstandiger om een partner te zoeken, waarmee Rebo Hypotheken en Verzekeringen haar doelen wel kan bereiken. Die partner hebben we gevonden in Mandaat & Partners.'