Realisatie woongebouw The Fizz op Strijp-S gestart

IC Netherlands en Spoorzone bv zijn gestart met de realisatie van project The Fizz-Strijp, een woongebouw in het spoorzonegebied Strijp-S te Eindhoven.

Het gebouw telt 18 verdiepingen en bestaat uit 199 huurappartementen, een commerciële ruimte, dakterrassen en verschillende binnentuinen. Daarnaast zijn er fietsenstallingen en parkeerplekken aanwezig voor de bewoners en bezoekers. De woningen worden uitgevoerd als luxe woonstudio’s, waarvan een aantal 'Friends-appartementen'.

Het ontwerp is van Kenk Architecten en kenmerkt zich door twee ‘getrapte’ bouwblokken, gescheiden door een gemeenschappelijk hof. De realisatie wordt verzorgd door Stam + De Koning Bouw (VolkerWessels).

Het concept The Fizz van IC Netherlands kenmerkt zich door een volledige afwerking en richt zich met name op gastvrijheid, service en community. In het woongebouw komen voorzieningen die de participatie tussen huurders onderling als ook met de directe omgeving stimuleren.
The Fizz Strijp wilt met haar gastvrijheid en de programmering van sociale events een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van Strijp-S. Onlangs heeft Strijp-S in Eindhoven De Neprom-prijs voor locatieontwikkeling 2019 gewonnen. 

Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij het voormalige Philips-bedrijventerrein Strijp-S en treedt SDK Vastgoed namens Spoorzone op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. 'Wij zijn erg blij met de komst van The Fizz-Strijp. Met het beoogde woonconcept wordt een doelgroep bereikt die nog niet wordt gefaciliteerd in dit gebied. Op deze wijze bieden we ook starters de mogelijkheid om zich hier op een aangename en betaalbare wijze te huisvesten', aldus directeur Ferdinand Gremmen van Spoorzone.

IC Netherlands, of één van haar fondsen, wordt de uiteindelijke eigenaar van het woongebouw. 'IC Netherlands is gespecialiseerd in betaalbare en hoogwaardige huisvesting voor millennials, studenten en young professionals. Wij hebben als opgave om de komende periode nog minimaal 25 woongebouwen in Nederland te verwerven. Het spoorzonegebied Strijp-S past perfect binnen deze zoektocht van IC Netherlands en sluit naadloos aan op onze woonvisie', aldus managing partner Wouter van den Eijnden van IC Netherlands.

De oplevering van het woongebouw The Fizz–Strijp” aan de Philitelaan wordt verwacht omstreeks de zomer van 2021.