Ramzy Group koopt skylounge van Ruby-Emma Hotel

De vastgoed- en hospitality-familie Ramzy heeft een nieuwe weg ingeslagen met de overname van de skylounge van het Ruby-Emma Hotel in Amsterdam.

De Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy (29) voegt de skylounge op de 21ste verdieping van het Ruby-Emma Hotel – het voormalige OQ-hotel in Amsterdam-Oost – toe aan zijn portfolio van inmiddels 25 horecabedrijven. Op de 22e verdieping komt onder meer een podcast- en tv-studio.

De Ramzy Group is ontstaan vanuit een snackbar nabij het Rembrandtplein die Ramzy senior begin jaren ’90 opende nadat hij vanuit Egypte naar Nederland gevlucht was. Hij voegde stap voor stap meer horecazaken aan zijn portefeuille toe, die vooral  inspeelden op het opkomende Amsterdamse massatoerisme van de jaren ’90. Inmiddels heeft de Ramzy Group een vastgoedportefeuille en 25 Amsterdamse hotels, cafés en restaurants.

Het Amsterdamse gemeentebeleid was er in de jaren ’90 op gericht om zoveel mogelijk toeristen aan te trekken en de lokale economie te stimuleren met betaalbare horecaconcepten. Het Amsterdamse gemeentebeleid is er nu echter op gericht (inter)nationaal een hernieuwd imago van de stad uit te dragen en hiermee hoogwaardige bezoekers te trekken. De gemeente wil bedrijven en organisaties die aantoonbaar bijdragen aan de stad (op economisch, sociaal, cultureel en/of ecologisch gebied) ondersteunen en erkennen, bijvoorbeeld met een speciale status of keurmerk.

Ramzy wil bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de gemeente Amsterdam en een positieve stempel drukken op de stadsontwikkeling. Begin 2023 zal de Skylounge van het Ruby-Emma hotel zijn deuren openen onder de naam Ventuno.