Ralph de Munnik leidt nieuwe business unit Unifore

Ralph de Munnik is toegetreden tot Unifore als partner van de net opgerichte business unit Unifore I&L. Hij zal dit nieuwe onderdeel van Unifore Real Estate gaan leiden en uitbouwen.

Unifore is een gespecialiseerde Nederlandse vastgoedbeleggings- en vermogensbeheerder. De focus van Unifore Real Estate lag tot nu toe voornamelijk op de Nederlandse kantoren- en winkelvastgoedmarkt. Met de lancering van Unifore I&L (Industrial & Logistics) zal het nu ook investeringsmogelijkheden dekken in de aantrekkelijke industriële en logistieke vastgoedmarkt van Nederland.

De Munnik heeft een uitgebreid netwerk en expertise in de industriële en logistieke markt met meer dan 18 jaar ervaring bij DTZ, Cushman & Wakefield en meest recent CTP.

Ralph de Munnik: ‘Ik kijk er erg naar uit om bij Unifore aan de slag te gaan. We zien steeds meer kansen in de Nederlandse Industrial & Logistics markt.’ De Nederlandse markt voor industrieel en logistiek vastgoed heeft volgens hem de afgelopen vijf jaar een gestage groei doorgemaakt. Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt in Europa, wat in combinatie met de opkomst van e-commerce heeft bijgedragen aan de toenemende vraag naar hoogwaardig, duurzaam industrieel & logistiek vastgoed. De leegstand is zeer laag en de leveringen van nieuwe voorraad zijn eerder beperkt, wat naar verwachting zal resulteren in een continue opwaartse druk op de huurprijzen, zeker als de gebouwen verder verduurzaamd zullen worden.

Unifore I&L's zal zich vooral richten op mogelijkheden voor toegevoegde waarde en het uitrollen van een portfoliostrategie voor de middellange termijn.