Rabobank-aankoop springt eruit in rustige transactieweek

De ‘traditionele’ bouwvak is in volle gang en ook in de rest van vastgoed Nederland is dit merkbaar. In de eerste week van augustus gebeurde er weinig op het gebied van transacties, al was er één opvallend grote transactie.

In Eindhoven rondde ASR Real Estate de koop af van het Rabobank-kantoor aan de Fellenoordlaan 17. Het gebouw telt 25.645 m² kantooroppervlak, beschikt over een ruime fietsenstalling en 564 parkeerplaatsen. Het gebouw is vijf jaar geleden volledig onder handen genomen door Edge, dat het nieuwe gebouw ontwikkelde naar een ontwerp van architectenbureau UNstudio.

Een noemenswaardige grondtransactie vond afgelopen week plaats in Amsterdam, waar Klaas Hummel het braakliggend stuk aan de Weteringschans verkocht aan de naastliggende ‘poptempel’ Paradiso. Het perceel dat naast de Paradiso ligt, was in het verleden vaker onderwerp van discussie. Sinds 1880 lagen er diverse plannen voor de ‘nooit-ontwikkelde’ bouwgrond. Paradiso hoopt op het stuk grond een nieuwe ingang, kantoren en expositieruimtes te realiseren. Daarmee wordt er na 140 jaar invulling gegeven aan het ‘beroemdste’ braakliggende stukje grond in het centrum van Amsterdam.

In de PropertyNL datasheet van week 31 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.

 

Laatste nieuws

Evenementen