RSM lanceert de 2023 editie van de RSM European Real Estate Tax Guides

RSM International, het wereldwijde netwerk van accountants-, belasting- en advieskantoren, heeft hun nieuwste gidsen voor belastingheffing op commercieel onroerend goed in Europa gelanceerd.

De online belastinggidsen bieden bedrijven, investeerders en andere belanghebbenden die actief zijn op de vastgoedmarkt in Europa een uitgebreid overzicht van de onroerendgoedbelasting in verschillende Europese landen. De gidsen leiden gebruikers van begin tot eind door de vastgoedcyclus en geven praktische inzichten in het verwerven, houden en verkopen van commercieel vastgoed dat direct of indirect in handen is van binnen- of buitenlandse investeerders en rechtspersonen. Onroerend goed kan worden gehouden in verschillende juridische entiteiten, zoals geregistreerde en niet-beursgenoteerde bedrijven, investeringsfondsen, maatschappen en trusts.

 ‘De vijfde editie van de Guides to Commercial Real Estate Taxation in Europe onderstreept één van onze kernprincipes: denk globaal, handel lokaal. Informatie over lokale belasting- en controleprincipes in 26 Europese landen stelt onze klanten en partners in staat om grensoverschrijdende vastgoedtransacties te faciliteren die hun bedrijfsontwikkelingsdoelstellingen ondersteunen,’ Onno Adriaansens, Hoofd Real Estate Desk RSM Nederland en Co-chair RSM European Real Estate Group.