RSM en Nyenrode lanceren Europese vastgoedbelastinggidsen 2021

RSM International hebben gezamenlijk de nieuwste ‘Guides to Commercial Real Estate Taxation’ en 3e editie van de RSM European Tax Guide 2021 uitgebracht.

De online belastinggidsen bieden bedrijven, investeerders en andere belanghebbenden die opereren op de vastgoedmarkt in Nederland en Europa, een uitgebreid overzicht van de vastgoed belastingheffingen in verschillende Europese landen.

De gidsen, die een mooie aanvulling vormen op de PropertyNL TaxSpecial 2021, leiden gebruikers van begin tot eind door de vastgoedcyclus en geven praktisch inzicht in het verwerven, houden- en verkopen van commercieel vastgoed dat direct of indirect wordt gehouden door binnenlandse of buitenlandse investeerders en rechtspersonen. Vastgoed kan worden ondergebracht in verschillende juridische entiteiten, zoals geregistreerde en niet-beursgenoteerde bedrijven, investeringsfondsen, partnerschappen en trusts.

Tom Berkhout, hoogleraar vastgoed aan Nyenrode Business Universiteit: ‘Vastgoed is van groot financieel en strategisch belang voor ondernemers en beleggers. Voor de middellange en lange termijn blijkt het een solide investering te zijn. Ondanks Covid-19 blijft de interesse in vastgoedinvesteringen onverminderd groot, zowel van binnenlandse en buitenlandse investeerders. Deze real estate tax guide, opgesteld door lokale RSM-experts uit 23 landen, geeft een goed en praktisch overzicht van de fiscale mogelijkheden voor het kopen, verkopen en bezitten van vastgoed.’