QGM introduceert denktank Q.Lab

QGM introduceert kennisplatform Q.Lab, dat ruimte biedt aan datacreatie en  strategieontwikkeling.

Juridisch en notarieel advieskantoor QGM is in 2019 opgericht door Paul Quist, Bianca Geuze-Draaijer en David Meijeren. Donderdag presenteerde het kantoor Q.Lab, dat de praktijk verbindt met de academische wereld.

Geuze-Draaijer noemt de denktank ‘tamelijk bijzonder in ons speelveld’: ‘Zo’n omgeving biedt ons de mogelijkheid ontwikkelingen uit te diepen waarmee we onze kennis aanscherpen en onze cliënten toekomstgerichter kunnen bedienen. Het biedt meer ruimte voor opleiding en ontwikkeling van jonge professionals. Q.Lab biedt een veilige ruimte voor onderzoek, opleiding en ideeënuitwisseling en geeft een plek aan innovatieve oplossingen. Q.Lab organiseert jaarlijks meerdere events, waar we verschillende groepen actief aan elkaar verbinden om kennis te delen en vooruitgang te realiseren.’

Senior adviseurs

Aan Q.Lab zijn nu drie externe senior advisors verbonden: Irene Visser, Steven Hijink en Paul Kerckhoffs.

Visser is universitair docent bij de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd op het onderwerp executieveilingen. Daarnaast is ze als professional support lawyer werkzaam in de Real Estate en Energy-praktijk van QGM.

Hijink is als professor Corporate Reporting verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is advocaat bij CalcuLaw. Hij adviseert bedrijven, financiële instellingen en accountantskantoren op verschillende rechtsgebieden, zoals vennootschapsrecht, corporate governance, financiële verslaggeving en accountancy.

Oud-notaris en real estate adviseur Kerckhoffs is sinds april 2023 bij QGM aangesloten.

Praktijk

De adviseurs van Q.G.M richten zich in hun praktijk op de advisering over allerhande ondernemingsrechtelijke, governance en vermogensplanningvraagstukken. Ook adviseren zij bij commerciële vastgoedtransacties en (duurzame) energieprojecten. Cliënten zijn (grote) publieke en private corporates, familiebedrijven, non-profit organisaties, ontwikkelaars, investeerders en allerhande samenwerkingsverbanden in uiteenlopende sectoren, waaronder de energiesector. Onderwerpen waarover binnen Q.Lab wordt nagedacht zijn bijvoorbeeld de gevolgen van ESG-rapportageverplichtingen voor de huidige governance-structuur van grote ondernemingen, maar ook  alternatieve projectfinancieringsvarianten in het licht van de duurzame energietransitie.