Investeren in een mix van zakelijke vastgoedfinancieringen blijft aantrekkelijk

Beleggen in een mix van zakelijke vastgoedfinancieringen blijkt voor velen een interessante manier om vermogen op te bouwen. "De belangstelling om te beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is onverminderd groot en dat is niet zo gek", vindt Tessa de Lang, Relatiemanager Investeerders bij Mogelijk.

Waarom is beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds zo populair? Tessa de Lang weet dat als Relatiemanager Investeerders bij Mogelijk te verklaren. "Fondsbeleggen is een ongecompliceerde en behoudende manier van beleggen in zakelijke hypotheken. Beleggers leggen geld in, waarmee vervolgens meerdere zakelijke hypotheken aan ondernemers worden verstrekt. Ons fondsteam stelt een mooie mix samen van zorgvuldig geselecteerd zakelijk vastgoed. Een te financieren object komt niet zomaar in het fonds terecht: de panden worden vooraf stuk voor stuk streng beoordeeld door onze vastgoedspecialisten. Per fonds wordt een gevarieerde mix aan vastgoed samengesteld. Dit kan variëren van horeca- en bedrijfspanden tot kantoren en agrarisch vastgoed, gelegen in Nederland en een enkele keer in België, op Curaçao of Bonaire. Een dergelijke brede spreiding maakt de mix heel evenwichtig."

Behoudende financiering

Mogelijk vindt het belangrijk om behoedzaam te financieren. "Wij financieren behoudend, tot maximaal 65% LTV, gemiddeld op portefeuilleniveau. Dat betekent dat de ondernemer een flink stuk eigen geld inlegt: gemiddeld 35% van de waarde van het betreffende vastgoedobject. Bovendien tekent de debiteur bij het aangaan van de lening altijd mee in privé, ook als de financiering plaatsvindt binnen een bv. Daarnaast dient het zakelijk vastgoed als onderpand. Dat zorgt allemaal voor extra comfort voor de belegger én voor extra betrokkenheid van de ondernemer."

Geen gedoe

Een van de aantrekkelijke kenmerken van fondsbeleggen is gemak. Na online registratie overlegt de potentiële fondsbelegger de benodigde documenten die identiteit en herkomst vermogen aantonen. "Dat vragen wij ter bescherming van de belegger en de ondernemer", zegt Tessa. "Is alles in orde, dan legt hij of zij minimaal € 100.000,- in. Daarna hoeft de fondsbelegger niets meer te doen.  Mogelijk regelt alles en zorgt voor de maandelijkse rendementsuitkeringen. Door de vaste looptijd komt de fondsbelegger ook niet opeens voor herinvesteringen te staan. "

Tiende fonds

De populariteit van instappen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds wordt onderstreept door het huidige lustrum: het tiende fonds is inmiddels geopend voor inschrijving. "Twee jaar geleden lanceerden we het eerste Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. De eerste negen fondsen waren goed voor een totale inleg van ruim 225 miljoen euro. Dat het aantal investeerders nog altijd toeneemt én dat veel investeerders instappen in meerdere fondsen, maakt duidelijk dat er een grote behoefte is aan deze 'handsfree' manier van beleggen. De vaste looptijd van het tiende fonds is vijf jaar en het geprognosticeerde rendement is 6,25%. Met aan het einde van de looptijd nog een overwinstpotentie, want als het fonds boven de prognose heeft gepresteerd, volgt een extra slotdividend."

Ins en outs

"Ik kan me heel goed voorstellen dat geïnteresseerden in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds eerst alle ins en outs willen weten en misschien nog vragen hebben. Belangstellenden zijn welkom op een van de kennissessies die op ons kantoor in Breukelen worden gehouden. Een aantal van deze informatieve bijeenkomsten is speciaal gericht op fondsbeleggen. Voor de komende periode staan sessies op de planning voor 27 juni, 2 en 11 juli. En op 5 juli organiseren wij een sessie op locatie in Groningen. Interesse? Aanmelden kan hier.