Primark koopt winkel in Forum Rotterdam

Primark heeft de nog te ontwikkelen winkelruimte in Forum Rotterdam gekocht van Multi. Dit blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Primark betaalt hiervoor een prijs van € 42,125 mln.

Forum is gesitueerd tussen de belangrijkste winkelstraten van Rotterdam – Coolsingel, Binnenwegplein, Lijnbaan en de Koopgoot – en omvat circa 64.000 m² ruimte voor winkels, horeca, kantoren en 103 appartementen.

Overige beleggers in dit multifunctionele binnenstadsproject zijn Syntrus Achmea Real Estate & Finance en ASR Property Fund voor de winkels aan de Lijnbaan. Syntrus Achmea RE&F is tevens belegger van het te realiseren woongebouw namens een van zijn klanten. De oplevering van het pand vindt gefaseerd plaats in 2019.

In Forum Rotterdam vestigt Primark een flagship store, met 12.000 m² de grootste in Europa.

De totale investering voor Multi gaat richting € 195 mln. Syntrus Achmea Real Estate & Finance en ASR Property Fund hebben de appartementen en een aantal winkels in portefeuille genomen.

Het is niet de eerste keer dat Primark zijn winkels in belegging neemt. De retailer is al eigenaar van de Primark-winkels in Rotterdam (Poolsterplein), Nijmegen (Plein 1944), Eindhoven (Vestdijk) en Zwolle (Melkmarkt).