Plus Ultra op Wageningen Campus geopend

Plus Ultra, het bedrijfsverzamelgebouw met incubatorfunctie op de Wageningen Campus, is dinsdag officieel geopend.

Kadans Science Partner heeft het kantoor- werk- en laboratoriumgebouw in Wageningen ontwikkeld, in samenwerking met Wageningen University & Research. Plus Ultra is volgens Kadans 'een ecosysteem voor kennisintensieve, startende, groeiende en volwassen bedrijven.'
Het gebouw beschikt over kantoren, vergaderzalen, maar biedt ook faciliteiten als laboratoria, pilot plant en technohallen. Ook heeft het een incubatorfunctie, waarbij startende en doorgroeiende bedrijven profiteren van elkaars aanwezigheid en de nabijheid van Wageningen University & Research profiteren.

7735 m² bvo
Het complex aan Bronland 12 heeft een oppervlakte van 7735 m² bvo. Daarvan is circa 3000 m² ingericht als hoogwaardige laboratoriumruimten, 3500 m² kantoor- en ontmoetingsruimten plus circa 1500 m² pilot plant en technohallen.

Het gebouw is gerealiseerd in glas, hout en beton en heeft in het midden een atrium met een grote houten trap. Plus Ultra werd genomineerd voor Gebouw van het Jaar 2016 door de Bond van Nederlandse Architecten en kreeg in november van afgelopen jaar de ARC16 Detail Award. Het heeft al eerder een Breeam-NL Excellent oplevercertificaat gekregen.

De architect is Wiegeinck en Hendriks Bouwbedrijf de aannemer. Schrijvers Technische Installaties was als installateur betrokken. 

Topsectorenbeleid
Kadans Science Partner uit Haaren richt zich op het accommoderen van kennisintensieve technologische bedrijven en instellingen door ontwikkeling, realisatie en beheer van specifieke gebouwen. Deze gebouwen bieden multifunctionele ruimten, voor gebruik als kantoor, laboratorium, cleanroom, technohal en (pilot) plant. Kadans Science Partner is met name actief voor bedrijven en instellingen binnen de gebieden van het Topsectorenbeleid.

Naast huisvesting biedt Kadans Science Partner aan starters (veelal spin-off bedrijven van kennisinstellingen) en jonge bedrijven vele mogelijkheden om door te groeien. De dienstverlening omvat onder andere het bieden van specifieke faciliteiten en een uitgebreid netwerk van coaches, adviseurs, financiers en investeerders.