PingProperties, KlokGroep en BPD ontwikkelen nieuwe woonwijk in Arnhem

PingProperties, KlokGroep en BPD zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Arnhem, deels op het Enka-terrein en deels aan de Velperweg.

 

Sinds 2012 heeft PingProperties aan de Velperweg in Arnhem 6,5 ha grond met circa 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen in bezit. Hier zijn onder andere AkzoNobel en Teijin Aramid gevestigd. In juni van dit jaar heeft PingProperties ook het naastgelegen voormalige fabrieksterrein Enka van ongeveer 7,1 ha gekocht. Het gebied beslaat nu in totaal 13,6 ha grond.

Op circa 5 ha grondoppervlak ontwikkelen KlokGroep en BPD een woonwijk met een hoogwaardig woonmilieu. Deze ontwikkeling zal in nauw overleg met PingProperties plaatsvinden, aangezien op de overige 8 ha PingProperties verdere invulling gaat geven aan de ontwikkeling van een duurzame campus gericht op het tot stand brengen van werkgelegenheid en onderwijs. PingProperties draagt op deze manier bij aan het creëren van een prettige woon- en werkomgeving en de leefbaarheid van het gebied.

KlokGroep is onderdeel van KlokHolding, een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring en een omzet van ruim € 176 mln in 2016. BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken. BPD is een dochter van de Rabobank.
PingProperties is een investment management organisatie die onroerendgoedfondsen structureert. Hierin participeert een specifiek netwerk van (inter)nationale strategische investeringspartners.

Laatste nieuws

Evenementen