Patrick Au Yeung wordt fondsmanager bij Catella

Catella Residential Investment Management heeft per 1 oktober Patrick Au Yeung aangesteld als fondsmanager.

Au Yeung wordt fondsmanager van het Catella European Residential Fund III (CER III), een pan-Europees residentieel fonds dat toegankelijk is voor internationale beleggers. Hij gaat het fonds samen beheren met managing director Xavier Jongen.

Au Yeung werkte meer dan zeven jaar als senior investment & portfolio manager international real estate bij de vastgoedtak van de Nederlandse verzekeraar Syntrus Achmea. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij ING Real Estate Investment Management & ING Real Estate Finance van 1998 tot 2011, waaronder director investment & separate accounts en vice president structured finance. Van 2007 tot 2011 was hij ook lid van de global business advisory council van Argus Software Solutions in Houston (VS).

Na de eerste sluiting in juli, richt CER III, het vlaggenschip van Catella, zich op ten minste € 1,0 mrd aan investeringen in residentieel onroerend goed in heel Europa. Het deed zijn eerste acquisitie van € 42 mln in de zomer in Fillippahaven in het Valby-district in Kopenhagen.