Pathé verkoopt vier bioscopen aan een Nederlandse family office

Pathé verkoopt het vastgoed van haar bioscopen in Eindhoven, Utrecht Leidsche Rijn, Arnhem en Zwolle aan een Nederlandse family office door middel van een sale & leaseback constructie.

Volgens Quote zou voor de panden € 56 miljoen zijn betaald door een cv in handen van de familie Malenstein, die eerder de Bergmann Clinics bezaten.

Pathé huurt de bioscopen langjarig terug en behoudt de exploitatie. Het bedrijf kent een lange geschiedenis en werd in 1896 opgericht door de gebroeders Pathé in Frankrijk. Met 29 bioscopen en in totaal 245 zalen is Pathé in Nederland marktleider.

Pathé Eindhoven is recentelijk gerenoveerd en gesitueerd in het centrum van de stad. De bioscoop telt acht zalen met een capaciteit variërend van 67 tot 318 stoelen. Daarnaast is er een IMAX bioscoopzaal en een spectaculaire 4DX zaal.

Pathé Utrecht Leidsche Rijn is gelegen aan de ‘Cultuur-as’ van Utrecht Leidsche Rijn en heeft zeven zalen variërend van 144 tot 668 stoelen. Markant is de rooftop van deze bioscoop met vrij zicht over Utrecht en mogelijkheden tot, onder andere, buitenevenementen en filmvoorstellingen. Daarnaast beschikt deze bioscoop over een 4DX zaal, alsmede een game-ruimte van Go!Gaming.

De architectonisch moderne bioscopen Pathé Arnhem en Pathé Zwolle zijn in de stadscentra gelegen. Pathé Arnhem heeft 9 zalen, inclusief een IMAX bioscoopzaal. Pathé Zwolle is voorzien van een 4DX zaal en heeft in totaal 9 zalen.

Verkoper werd bijgestaan door Cushman & Wakefield, NautaDutilh en PWC. Koper werd bijgestaan door Van Doorne.