PROVADA Syntrus Achmea koopt 29 woningen in Oosterhout

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 29 duurzame woningen gekocht in Oosterhout (Noord-Brabant).

De eengezinswoningen worden gerealiseerd op het eiland De Zwaaikom ten westen van het stadscentrum. Syntrus Achmea heeft daarnaast het eerste recht van koop op nog eens 38 woningen in deze wijk.

De 21 tussenwoningen en 8 hoekwoningen variëren in woonoppervlakte van 126–134 m² (gemiddeld 129 m²). De woningen worden duurzamer uitgevoerd dan wettelijk is voorgeschreven, onder meer door extra isolatie, triple beglazing en lage temperatuur verwarming. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners en een reductie van de CO2-uitstoot. De GPR-score voor de woningen, die eind 2022 worden opgeleverd, is gemiddeld 7,5.

‘Deze belegging zorgt voor een verdere vergroening van onze woningportefeuille’, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. ‘Duurzame woningen voorzien in een duidelijke vraag van woningzoekenden, mede door de lagere energielasten, en behouden langer hun waarde. Dat draagt bij aan goede, betaalbare pensioenen voor de deelnemers in het pensioenfonds.’

De woningen in Oosterhout worden gebouwd door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis conform het Identis-woonconcept. Enkele maanden geleden sloot Syntrus Achmea met Roosdom Tijhuis ook overeenkomsten in Doetinchem en Ede namens klanten voor respectievelijk 30 en 28 nieuwe woningen. Het bouwbedrijf levert daarnaast dit kwartaal 36 woningen op in een eerdere fase in Ede, waarvoor vorig jaar werd getekend.

Op de foto van de ondertekening op de Provada: v.l.n.r. Arthur van der Wal (directievoorzitter Syntrus Achmea), Anjelica Cicilia (Acquisition & Development director Syntrus Achmea) en Martin Companje (directeur Roosdom Tijhuis)