PROVADA Ondertekening natuurinclusief World Food Center

Op de Provada tekende World Food Center Development de aannemersovereenkomst met Van Wijnen voor de bouw van de Veluwse Proeftuin.

World Food Center Development is een samenwerking van BPD, Van Wijnen Projectontwikkeling en Green Real Estate.

Het aan het Sysseltse bos gelegen nieuwe woongebied ligt op het voormalige kazerneterrein in de regio Foodvalley in Ede. Vragen als ‘Hoe houden we de impact op het milieu zo klein mogelijk?’ en ‘Hoe kunnen we gezonder eten en minder verspillen’ staan hier centraal. De nieuwe, gezonde leefomgeving krijgt meerdere wijken, waaronder de Veluwse Proeftuin aan het Sysseltse bos. De wijk wordt gebouwd in meerdere fases. De eerste fase is van start gegaan.

Binnen nu en tien jaar moet het oude kazerneterrein omgetoverd worden tot het World Food Center. Het oppervlak van 28 hectare biedt ruimte aan ongeveer 650 woningen, horeca, retail- en sportvoorzieningen, een congreshotel, innovatieve start-ups, studentenhuisvesting en de eyecatcher van het terrein ‘de WFC Experience’.

In de Veluwse Proeftuin worden zo’n 130 woningen gebouwd. De eerste twee fases bestaan uit twee appartementencomplexen met in totaal 59 appartementen, zo’n 37 grondgebonden eengezinswoningen en 9 beneden/bovenwoningen waaronder twee-onder-een-kap, hoek- en tussenwoningen. Fase 3 bestaat uit 43 appartementen.

Alle architectuur in de wijk is met respect voor de natuur ontworpen door Mix Architectuur en Weusten Liedenbaum. Er zijn veel natuurlijke materialen en kleuren gebruikt in de ontwerpen. De auto is te gast en de parkeerplekken zijn op een ondergeschikte manier verwerkt in het plan.