PROVADA Gemeente zoekt ontwikkelaar voor kavel bij station Delft Zuid

Voor de ontwikkeling van de Noordkavel nabij het NS-station Delft Zuid gaat de gemeente Delft de komende maanden op zoek naar een projectontwikkelaar met een visie die past bij de stad.

Dat kondigde de gemeente vandaag aan op de vastgoedbeurs Provada. De oppervlakte van deze kavel die de gemeente in eigendom heeft, is circa 5700 m². Het stationsgebied Delft Zuid maakt integraal deel uit van het transformatiegebied Schieoevers Noord.

De Noordkavel leent zich volgens de gemeente goed voor ambities op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid met het eerste Nul op de Meter station in Nederland. Het station krijgt ook een nieuwe naam: Delft Campus. Binnen de context van de upgrade van spoor en station, de verbetering van de oost-westverbinding én de beoogde transformatie van de locatie Schieoevers Noord naar een gemengd stedelijk gebied, is de ontwikkeling van de Noordkavel een aantrekkelijke ontwikkellocatie. De gemeente streeft bij het selecteren van de gebiedspartner naar een partij die buiten de grenzen van de Noordkavel kijkt en zich inzet voor en bijdraagt aan een integrale ontwikkeling van een nieuw, hoog stedelijk stationsgebied.

Transformatie Schieoevers
De gemeente Delft heeft hoge ambities voor bedrijventerrein Schieoevers-Noord. In 2030 is het noordelijke deel van het huidige bedrijventerrein getransformeerd naar een gemengd stedelijk gebied, waar tegelijkertijd gewoond, gewerkt én gerecreëerd wordt. Schieoevers-Zuid moet een toekomstbestendig en duurzaam bedrijventerrein worden: het juiste bedrijf op de juiste plek. Schieoevers verandert volgens de kansen, ontwikkelingen en initiatieven die zich voordoen in het gebied. De gemeente werkt aan de verandering van Schieoevers samen met bewoners, ondernemers, partners in de stad en regio. Hierover is de gemeente al met alle partijen in gesprek.