PROVADA Certitudo Capital en gemeente Amsterdam tekenen voor 745 woningen

Certitudo Capital en gemeente Amsterdam ondertekenden woensdag op de Provada een overeenkomst voor mixed-use ontwikkeling Eastern Heights in the Village – Amsterdam. Naast 745 woningen komen er een kantoorgebouw en andere voorzieningen.

De ondertekening vond plaats bij de stand van Metropoolregio Amsterdam door Peter Kuiten en Niels de Bruijn, directieleden van Certitudo Capital en wethouder Reinier van Dantzig namens gemeente Amsterdam.

Grote variëteit aan woningen
De mixed-use ontwikkeling van Certitudo Capital betreft 745 woningen – verdeeld over vier aparte gebouwen – en een kantoorgebouw van 16.000 m2, ruim 3.000 m2 voorzieningen en twee ondergrondse parkeergarages. In de overeenkomst is vastgelegd dat Certitudo Capital een gemixt programma gaat realiseren met verschillende types zelfstandige wooneenheden, variërend van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- en vierkamerappartementen met metrages van 30 m² tot 120 m². De woningen zijn voorzien van een buitenruimte, zelfstandig dan wel collectief.

Kantoorvloeren van 1000 m²
In de plinten van de verschillende gebouwen zijn gebiedsondersteunende functies gepland van grote tot kleine units gericht op dagelijkse voorzieningen, horeca, dienstverlening, sport en ontspanning. Het kantoorgebouw van 16.000 m2 over dertien verdiepingen krijgt een eigen bedrijfsrestaurant en beschikt over kantoorvloeren van ruim 1.000 m2. Bewoners, bezoekers en kantoorgebruikers kunnen parkeren in twee ondergrondse parkeergarages met een capaciteit van 300 parkeerplaatsen.

In de komende periode werkt Certitudo Capital samen met de gemeente aan de verdere uitwerking van de plannen. De prognose is dat eind 2024 wordt gestart met de bouw en de eerste woningen in 2026 worden opgeleverd.

Arno van den Thillart, Directeur Projectontwikkeling Certitudo Capital: ‘Wij werken intensief samen met zowel andere projectontwikkelaars als gemeente Amsterdam om Amstel III een kwaliteitsimpuls te geven. Wij zijn verheugd dat we naast de ontwikkelingen in Hondsrugpark nu ook aan de andere kant van de A9 dichter bij de realisatie komen. Het project dat de naam Eastern Heights heeft zal zich duidelijk onderscheiden van de andere deelgebieden en kenmerkt zich door een metropolitaans karakter.’

The Village
The Village is een deelgebied van Amstel III tussen de A9, het spoor bij Holendrecht en academisch ziekenhuis AMC in Amsterdam-Zuidoost.

De nieuwe ontwikkeling is gesitueerd aan Paasheuvelweg 6, 8, 14, 39/50 en 44. Het huidige monofunctionele kantorengebied aan de Paasheuvelweg transformeert tot een mixed-use gebied van in totaal 90.000 m2 waar wonen, werken en leisure samenkomen. Het betreft een hoofdstedelijke en kleurrijke wijk, centraal gelegen tussen Arenapoort en het AMC.

Wethouder Reinier van Dantzig: ‘De komende tijd gaat Zuidoost fors groeien. Bijna veertigduizend woningen worden er gebouwd tegen 2040, naast duizenden vierkante meters extra winkel-, horeca en kantoorruimte, en investeringen in de openbare ruimte. Een stad in de stad. Een plek waar alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt.’