PROVADA Amvest en BESIX ontwikkelen samen District E

Amvest en BESIX bekrachtigden woensdag op de PROVADA de gezamenlijke ontwikkeling van District E op het Stationsplein van Eindhoven. Hiermee verrijst in de skyline van de stad een gedifferentieerd woonprogramma met een breed scala aan publieke en commerciële functies.

Gezamenlijk hebben Amvest en BESIX de expertise in de gehele keten van ontwikkeling, realisatie en exploitatie. Met de bekrachtiging van de samenwerking is de volgende stap in de ontwikkeling gezet.

De invulling bestaat uit drie woontorens van circa 75, 110 en 140 meter hoog met ruimte voor 600 tot 800 woningen. Ongeveer 20% daarvan zijn sociale huurwoningen. De overige woningen komen in hoofdzaak in het middensegment.

In de plint komt het unieke karakter van de Hightech hoofdstad van Nederland tot uitdrukking op het gebied van werken en verblijven. De Skylobby op 140 meter biedt daarnaast een mooi uitzicht over de stad. Onder de gebouwen komt een eenlaagse parkeerkelder. Er is plek voor deelauto’s en fietsparkeren voor bewoners en gebruikers van het gebouw. Het huidige parkeerterrein transformeert daardoor in een volwaardige kwalitatieve verbinding van Eindhoven Centraal naar het 18 Septemberplein.

Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden van District E in 2023.