PROVADA AM presenteert white paper om circulaire woningmarkt op te schalen

AM presenteert het white paper ‘Circulair samenwerken doorslaggevend voor opschalen’ op de vastgoedbeurs Provada.

Gebiedsontwikkelaar AM wil de circulaire woningmarkt naar een volgende stap brengen. Om circulair te bouwen en op te schalen moet de vastgoedketen volgens AM op een andere manier samenwerken. 

AM wil deze beweging stimuleren met de lancering van het white paper. Dit doen zij samen met vertegenwoordigers van alle stakeholders. Vanuit de geïdentificeerde barrières en kansen presenteert AM een nieuw model voor samenwerking op de vastgoedbeurs. Hierin staat circulair bouwen in lijn met de klimaatdoelstellingen als gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.

In het white paper ‘Circulair samenwerken doorslaggevend voor opschalen’ worden de bevindingen van het onderzoek gepresenteerd. Uit het onderzoek van AM blijkt dat bijna elke stakeholder: gemeenten, ontwikkelaars, architecten, corporaties, beleggers en bouwers, mogelijkheden heeft om circulair bouwen te stimuleren. Enkele voorbeelden die zij noemen: de ontwikkelaar kan circulair bouwen als gezamenlijk doel positioneren en circulaire prestaties belonen, een gemeente kan het vanuit (grond)beleid stimuleren en beleggers en corporaties kunnen de meerwaarde van circulaire gebouwen meenemen in de waardebepaling.

Maarten Markus, manager duurzaamheid bij AM: “Door circulair bouwen als gemeenschappelijk doel te verheffen ontstaat een speelveld waarbij elke stakeholder verantwoordelijkheid neemt, circulaire doelen nastreeft en positief meeweegt in haar business case”.