PMT koopt woongedeelte van Amadeiro in Den Bosch

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft het woongedeelte van de ontwikkeling Amadeiro in het centrum van Den Bosch verkocht aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), dat hiermee zijn portefeuille in de stad uitbreidt.

Het Kadaster meldt een transactieprijs van € 11 mln. Boelens de Gruyter zal de 158 appartementen in het complex turnkey opleveren aan PMT, dat hierin wordt bijgestaan door zijn vermogensbeheerder MN.

Boelens de Gruyter verwierf de telefooncentrale aan de Prins Bernhardstraat in 2009 en KPN verliet het pand eind 2019. Parallel aan het traject waarbij een visie voor het Zuidwalkwartier werd vastgesteld heeft Boelens de Gruyter zijn plannen verder ontwikkeld.

Het project is op te delen in vier delen: nieuwbouw van 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage. De 158 appartementen die PMT verwerft met deze transactie zijn verdeeld over een 13-tal panden, waardoor de woningen in oppervlak variëren tussen de 50 en 130 vierkante meter.

Dit zuidelijke deel is ontworpen door het architectenbureau Bedaux de Brouwer uit Goirle.

De totale ontwikkeling draagt de naam Amadeiro, een verwijzing naar de gelijknamige prins carnaval van Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens carnaval wordt genoemd.

MN treedt op als koper namens het Pensioenfonds Metaal en Techniek. De start van de gebiedsontwikkeling staat gepland voor eind 2020. Begin 2023 moet het project vervolgens worden opgeleverd.

Savills adviseerde de verkoper bij deze transactie.