Oude Nyma-fabriek Nijmegen herontwikkeld tot bedrijfsverzamelcomplex

De voormalige Kunstzijdespinnerij Nyma in Nijmegen is hard op weg een complex te worden voor 250 bedrijven en een oude watertoren met nieuwe functies.

Op dit moment bestaat op de locatie al de zogeheten Nyma makersplaats met 160 bedrijfjes. Het bevindt zich aan de noordwestkant van Nijmegen dicht bij de Waal. Met eigen financiering en subsidies van gemeente en provincie volgt een uitbreiding waarin tevens restauratie van een oude watertoren een plaats krijgt. Daar zal onder meer een panoramaterras worden ontwikkeld.

Opknapbeurt

Het Nationaal Restauratiefonds verstrekt een lening van € 1,2 mln aan Nyma makersplaats, die de toren in erfpacht overneemt van de gemeente. Deze week werd met alle betrokkenen gevierd dat dat de opknapbeurt is begonnen. Het project moet volgens De Gelderlander € 2,4 mln gaan kosten.

Het ontwerp van het herontwikkelde Nyma is van het Eindhovense architectenbureau Eek en Dekkers, onder meer bekend van herontwikkeling van Strijp R in Eindhoven, waar Philips enorme complexen had.