Orange Capital Partners koopt woningportefeuille voor € 90 mln

Orange Capital Partners (‘OCP’) heeft een portefeuille van circa 450 woningen gekocht van Rubens Capital Partners.

De verkoopprijs van de portefeuille is ongeveer € 90 mln. De portefeuille heeft een sterke concentratie in de Randstad waarbij 40% van de huur uit Amsterdam komt.

Victor van Bommel, CEO van Orange Capital Partners: ‘Wij zijn bijzonder verheugd met de acquisitie van deze portefeuille. Het sluit aan bij onze doelstelling om een hoogwaardige portefeuille woningen op te bouwen in de Randstad in samenwerking met onze Institutionele partners.’

OCP is een investeringsmaatschappij uit Amsterdam opgericht in 2014. Het totaal beheert vermogen is ruim € 1 mrd, en verdeeld over verscheidene partnerships met Institutionele beleggers en family offices.

Een belangrijk investeringsthema is de sterke trend naar urbanisatie. Daaruit voortvloeiend heeft OCP twee strategieën, namelijk woningen en convenience retail (=wijkwinkelcentra) in stedelijke gebieden. De totale portefeuille aan woningen is ruim 3000 units, waarvan meer dan 90% in de belangrijkste steden van de Randstad: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De convenienceretailportefeuille bestaat uit circa 40 wijkwinkelcentra op locaties in stedelijke gebieden.

OCP heeft momenteel 25 werknemers in dienst en de onderneming is een partnership geleid door Victor van Bommel (CEO) en Hedde Reitsma (CIO).

Clifford Chance adviseerde Orange Capital Partners (OCP) bij de acquisitie.