Orange CP koopt twee woningportefeuilles in Den Haag en Amstelveen

Vivada Properties, een investeringsvehikel dat wordt gemanaged door Orange Capital Partners, heeft twee woningportefeuilles aangekocht In Den Haag en Amstelveen. Dit heeft Victor van Bommel van OCP desgevraagd bevestigd.

Het gaat om 360 woningen in verschillende straten in Den Haag en 50 woningen in de Johan Calvijnlaan in Amstelveen. Beide portefeuilles zijn overgenomen van particulier investeerders voor resp. ruim € 48 mln en € 10 mln.

Brockhoff Makelaars is namens de verkoper betrokken bij de transactie in Amstelveen.

Vivada is een joint-venture van Orange Capital Partners en een internationaal beleggend pensioenfonds. Wie deze investeerder is wil Van Bommel in dit stadium niet meedelen. Bronnen in de markt melden dat het zou gaan om het staatspensioenfonds van de overheid van Singapore, de Government of Singapore Investment Corporation (GIC).
OCP doet ook het asset management van Vivada. Volgens Van Bommel zijn het de eerste twee aankopen die OCP voor Vivada doet. Het doel van de beleggingsorganisatie is het opbouwen van een stabiele woningportefeuille. Vivada heeft vooralsnog een budget van € 100 mln dat uitsluitend belegd zal worden in woningen in de Randstad.

Orange heeft momenteel in totaal voor ruim € 500 mln aan woningen onder beheer, waarvan 80% in Amsterdam. Vivada is het derde vehikel dat OCP managet naast een Nederlands familiefonds en een samenwerking met Heitman. Door de samenwerking binnen het kader van Vivada heeft zij de mogelijkheid het woningbezit geografisch meer te spreiden.
Voor GIC zou de samenwerking met OCP de eerste stap zijn in de Nederlandse woningmarkt. De focus op de Randstad komt sterk overeen met de doelstelling van OCP om hier een dominante residential portfolio op te bouwen