Ontwikkelaar Bemog wint met WIJpark tender Wibautplein Schiedam

Bemog, KOW Architecten en Echo hebben een plan ingediend voor het Wibautplein in Schiedam dat voorziet in de bouw van 132 woningen, veel groen en een wijkpark.

Het Wibautplein ligt in de Schiedamse wijk Nieuwland. Aan het einde van 2020 heeft de gemeente Schiedam zes ontwikkelaars gevraagd om te komen met een passend schetsontwerp voor het Wibautplein. De drie beste inzenders is vervolgens gevraagd hun plan verder uit te werken en het plan WIJpark kwam daarna als beste uit de bus.

Het woningaanbod in het plan bestaat uit huur- en koopwoningen van verschillende grootte in het midden- en hogere segment. Het plan voorziet in zowel grondgebonden woningen als appartementen en maisonnettes.

Parkeren is mogelijk in een ondergrondse parkeergarage. Zo ontstaat er meer ruimte voor groen, wat een van de belangrijkste wensen van de gemeente Schiedam was.

Inmiddels heeft de gemeente Schiedam aan Bemog een grondreserveringsovereenkomst aangeboden. Dit betekent dat de ontwikkelaar het recht krijgt om de locatie verder te ontwikkelen. Een uitgebreid buurtparticipatietraject wordt opgestart om de plannen samen met buurtbewoners verder te verfijnen. Bij het winnende ontwerp en de uitontwikkeling van WIJpark zijn ook de woningarchitecten van KOW, landschapsarchitecten van Echo en buurtcommunicatie-experts van Kickstad betrokken.