Oekraïense vluchtelingen gehuisvest in Venlose mobile homes

KaFra Housing, één van de grootste ontwikkelaars van innovatie flexwoonconcepten in Nederland, opende woensdag in Venlo haar grootste flexwoonlocatie tot nu toe.

Aan de Venrayseweg zijn er tweehonderd energiezuinige mobile homes gerealiseerd, waar in totaal vierhonderd Oekraïense vluchtelingen en vierhonderd internationale medewerkers een tijdelijk thuis krijgen.

De woonlocatie in Venlo biedt bewoners volledig ingerichte mobiele woningen. Daarin hebben bewoners een eigen slaapkamer en worden de keuken, woonkamer, badkamer en het toilet gedeeld. De woningen zijn gasloos, goed geïsoleerd en volledig elektrisch. De gehuisveste medewerkers spreken de taal van de bewoners, zijn verantwoordelijk voor hun welbevinden en fungeren als eerste aanspreekpunt voor de omgeving.

Supermarkt en fitness

Op het terrein zijn een supermarkt, fitnessruimte, receptie, recreatieruimte en verschillende algemene ruimtes aanwezig. Ook kunnen bewoners gebruikmaken van een volleybal- en voetbalveld. De gemeente Venlo en het Leger des Heils zijn elke werkdag op locatie aanwezig om de Oekraïense vluchtelingen te begeleiden op administratief en persoonlijk gebied.

In Nederland worden naar schatting tienduizenden verkamerde woonhuizen gebruikt voor het huisvesten van tijdelijke internationale medewerkers, omdat er geen geschikte locaties zijn voor internationale medewerkers. KaFra Housing heeft inmiddels achttien accommodaties gerealiseerd voor ruim 4.500 tijdelijke bewoners. Op 1 juli 2024 opent KaFra een nieuwe locatie in Bleiswijk, waar drie ‘KaFra Towers’ gerealiseerd worden voor 256 bewoners.