OM eist 4 jaar gevangenisstraf tegen ex-topman Eurocommerce

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar gevangenisstraf geëist tegen Ger Visser, de ex-topman van het acht jaar geleden omgevallen Eurocommerce.

Het OM beschuldigt de familie Visser van vervalsing van documenten rond het faillissement van Eurocommerce. Tijdens het proces deze week in Den Bosch hoorde zijn zoon twee jaar cel eisen, zijn vrouw een jaar en zijn dochter een half jaar, zo meldt de Telegraaf.

Visser -die geen bezwaar heeft tegen naamsvermelding- werd in 2016 al veroordeeld tot 3,5 jaar cel wegens faillissementsfraude. Zijn zoon kreeg daarbij twaalf maanden cel. Tegen die veroordelingen loopt nog een hoger beroep. Na de eerste veroordeling deden diverse curatoren aangifte van het inbrengen van valse documenten. De valse stukken werden volgens het OM door de familie ingebracht om hun vermogen veilig te stellen. De verdachten houden vol dat de omstreden documenten echt zijn.

Volgens de familie Visser zijn alle faillissementen niet hun schuld, maar het gevolg van een complot dat werd gesmeed door Rabobank, FGH Bank, wijlen ondernemer Dik Wessels, een officier van justitie en een aantal rechters.

img
Redacteur
Profiel