Nijestee draagt woontoren Libertas over aan de SSH

Woningcorporatie Nijestee heeft de sleutels van de 270 woningen in woontoren Libertas aan het Wouter van Doeverenplein in Groningen overgedragen aan de SSH Student Housing.

De verwachting is dat in januari 190 studenten van het University College Groningen van hun huidige woning in het pand Frascati, bij het hoofdstation, kunnen verhuizen naar Libertas. Op 1 februari 2023 zijn de overige kamers beschikbaar voor internationale studenten. UCG verwacht de komende jaren de overige kamers in de woontoren ook met UCG-studenten te vullen.

Het woongebouw met 18 verdiepingen, nét geen 60 meter hoog, is ontworpen door Kenk Architecten uit Amsterdam. Libertas is opgedeeld in clusters met elk een gemeenschappelijke keuken. Er zijn daarnaast gezamenlijke voorzieningen zoals een dakterras, een studieruimte, een wasserette en een fietsenstalling. De woontoren is aangesloten op de warmte-koudeopslag (WKO) van WarmteStad. De aansluiting geeft de voeding aan de 2 warmtepompen per verdieping, die zorgen voor verwarming en warm water.

Rob Donninger, directeur SSH: ‘Het is een gebouw dat goed past bij de behoeften van de studenten van University College Groningen. In Libertas hebben we nu voor het eerst ongemeubileerde en gemeubileerde kamers door elkaar, vVoor Nederlandse én internationale studenten die aan het University College in Groningen studeren. Met dit concept spelen we in op de behoeften van elk van deze verschillende doelgroepen, waarbij ze toch ook gemengd samen kunnen wonen en leven.’

Libertas is onderdeel van de Healthy Ageing Campus. Het terrein van deze campus is ongeveer 30 hectare groot en is een ecosysteem waar onderzoekers van de RUG, UMCG en ondernemers samenwerken met overheden op het gebied van innovaties. Ook zal de UCG een onderwijsgebouw krijgen aan de Bloemsingel.